Uncategorized

Fotografkinja na plaži mijenja kutiju srčanog ritma kroz objektiv dijafragme

Krenite na izlet na plažu i vidjet ćete djecu bacajući pijesak i skakanje preko sunbathers. Ćete čuti urlik crashing valova, i miris taj oštar miris soli i krema za sunčanje. Istina je, nigdje ne poziva prijateljski kaos prilično kao javna obala.

Znači, kada je čovjek s kamerom s dronićem otišao na gužvu Bahamasove plaže 2017., znao je da je potencijal za nekakvu zabavnu i akcijsku snimku. Ipak, u organiziranom tjesnacu javne plaže, nije očekivao da će uhvatiti životnu prijetnju u roku od sekunde od pritiska rekorda …

Cameraman Artem Tkachenko, lijevo, u svojoj zajednici YouTubea izradio je sasvim nišu za sebe u stvaranju videozapisa koji su uhvatili sve prirodne ljepote Bahama – od kristalno plavih voda do savršenih plaža.

Artem Tkachenko / YouTube

Ali Artem nije napravio svoje filmove postavljanjem kamere na tronožac. Umjesto toga, radio je s dronskim pilotima koji su pilotirali zrakoplov s daljinskim upravljanjem visoko iznad terena kako bi mogao zarobiti jednobojne fotografije i videozapise.

Tijekom 2017. godine objavio je videozapise poput ove – kovitlajuće, umjetničke snimke koje je mogao uhvatiti samo pilotirani pilot. No, gledatelji možda nisu u potpunosti cijene crtane videozapise dok nije objavio jedan isječak srčanog udara 19. prosinca 2017. godine.


Artem Tkachenko / YouTube

Ovaj je videozapis, kao i mnogi drugi, održan na jednom od brojnih 700 otoka koji čine Bahami arhipelagu. Tamo, na plaži prepuna turista i lokalnih stanovnika, Artem je puštao svoj dron.

Artem – vidio se na plaži u plavim gaćicama s kontrolerom za zrakoplov – letio je mali zrakoplov iznad nečistih plavih voda. Možda je htio pucati na smijehe plivača, ali je zarobio nešto drugo …

Artem Tkachenko / YouTube

Akcija je započela kad kamera za drone pokupila je mali klinac koji je istekao u čistim plavim vodama. Osjetivši nešto vrijedno snimanja, Artem ispirao trut – a dječak je bio taj klinac sretan što je učinio!

Artem Tkachenko / YouTube

Jer kad je Artem ponovno postavio svoj dron, uhvatio je usku sjenu koja je klizila kroz vodu i krenula ravno prema dječaku. Na obali je zurio u videozapis koji je prenio kamera, nadajući se da mu mu oči leže.

Artem Tkachenko / YouTube

Ali nisu. Morska pjena je bila izravna linija za plivače, au trenu su vizije 6 sati vijesti koje su se raspravljale o brutalnim napadima morskog psa plesale kroz Artemovu glavu.

Što je još gore, nije bilo samo jedan morski pas koji se spušta na plivaču, već i cijelo njihovo bijes! Artem je gledao kako scena odvija na video dok je bespomoćna na obali. Dječak, nesvjestan, nastavio je igrati.

Artem Tkachenko / YouTube

Zapravo, dječak se čak okrenuo leđima na nadolazeće morske pse! Bilo je to pravo oko tada Artemov instinkt preuzeo – sljedeće nekoliko sekundi bile su kritične ako je planirao intervenirati i spasiti dječakov život.

U nadi da će izbjeći čeljusti trenutak Artem dovikne dječaka ga upozoravajući od morskih pasa koji idu svojim putem. Njegov gromovit vik prešao je valove koji su se razbijali na obali, ali dječak je preuzeo sekundu da se obradi. U međuvremenu…

Jaws / Universal / Kolekcija Kobal

Prvi morski pas i njegova posada plivaju u stopama dječaka. Jedan kratki udarac – jedan jednostavan udarac – i oni bi bili dovoljno blizu da potapaju zube. Dječak, u međuvremenu, pluta pod vodom, boreći se do obližnje obale.

Baš kad su se morski psi zatvorili, dječak se sklanjao od povlačenja valova i skočio na sigurnost obale, a srce mu je udaralo poput ratnog bubnja. Sa svojim nogama na pijesku, on je poštedio jedan pogled natrag na morske pse.

Dmitri Naumov

Morski psi su kružili, usporeni i namjerni kao da psuje operatera koji pogađa. Ipak, usprkos momentu junaštva, Artem nije zgrabio ni najbliži rt i kapu i zove se Batman. Uzeo je mnogo skromniji pristup.


Kad se kasnije pitao o trenutku kada je uhvatio fotoaparat, Artem je jednostavno rekao: "Hvala Bogu što me je čuo." Bez sumnje, ova priča bi bila mnogo drugačija ako je dječak propustio njegove pozive – ili bi to bilo?

Neki ljudi online – kao što su skloni raditi – predložio je Artemov videozapis nije bio toliko zlokoban kao što se činilo. Morski psi kreću put prema plivačkom dječaku, rekli su komentatori YouTubea, nisu bili tvoja tipična velika bijela.

Točnije, kritičari su izjavili da su videoigrice sranjanskih pasa – riba koja donosi dno, koja gotovo ne predstavlja prijetnju ljudima (unatoč desecima sitnih zupčanih zuba koje su spremni rasporediti u samoobrani). Ali Artem je rekao drugačije.

Čovjek koji je proveo više od nekoliko sati na plažama Bahamima rekao je sumnjivcima da su u videu bile dvije vrste morskih pasa. Dok su neki bili bezopasni sestri, svi bi rado imali nekog čovjeka za ručak.

Ohel

U oba slučaja, zahvaljujući svom dronu, Artem je uhvatio uistinu srčani udar na sceni. U potrazi za njegovom umjetnošću, vrlo je dobro mogao spasiti život. Let's vidjeti Nikon na tronožac to učiniti!

Kada pogledate videozapis u nastavku, zamislite sebe na plaži s Artemom ili čak u vodi s dječakom. Napetost na tim obalama u tih trideset sekundi mora biti nestvarno!

Razmislite o izgledi da će Artem biti na plaži s njegovom kamerom, a istodobno se morske pse spustile na dječaka. Doista, to je bio hit u jednom životu i zbog toga je spasio život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *